Гигантът пуска предварителна версия на Android 15Google пусна предварителна версия на Android 15,

...
Гигантът пуска предварителна версия на Android 15Google пусна предварителна версия на Android 15,
Коментари Харесай

Всички с телефони с Андроид получават голяма промяна от Гугъл

Гигантът пуска предварителна версия на Android 15

Google пусна предварителна версия на Android 15, заяви изданието XDA, съобщи БГНЕС.

В компилацията Android 15 Developer Preview 2 се появи поддръжка на сателитна комуникация. Тя разрешава да се изпращат известия от смартфони при липса на клетъчна връзка. Все още не е известно дали новата функция ще работи на всички устройства и какъв брой ще коства достъпът до нея. Беше обявено, че сателитната комуникация трябваше да се появи в Android 14, само че това не се случи.

В Android 15 е добавена и подобрена технология за безконтактно заплащане. Тя разрешава по-бързи заплащания посредством NFC. Освен това в операционната система са обновени настройките за дискретност. Сега приложенията няма да могат скрито да записват екрана на устройството от потребителя.

В операционната система е открита и поддръжка на стандарта CTA-2075. Той " изравнява " звука в системата, тъй че силата на звука на другите приложения да е идентична. Инженерите на Google оптимизираха и проявлението на SDR и HDR фотоси в галерията на смартфона.

В средата на март Google назова датата на годишната конференция Google I/O - тя ще се организира на 14 май. Вероятно точно на това събитие ще бъде показана операционната система Android 15.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР